fallback

ЕБВР може да предостави 44 млн. евро за Galleria Burgas

Наред с това банката може да реализира дялова инвестиция на стойност 7,36 млн. евро в проекта

10:08 | 06.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обмисля да предостави кредит от 44,16 млн. евро за търговския център Galleria Burgas.

Наред с това банката може да реализира дялова инвестиция на стойност 7,36 млн. евро в проекта.

Galleria Burgas има брутна отдаваема площ от 35 700 кв. м и се реализира от GTC Real Estate Investments Bulgaria B.V., 100% дъщерно дружество на листнатата в Полша Globe Trade Centre S.A. Poland (GTC).

„Предложеният проект ще представлява важен отговор на настоящата криза, тъй като ще предостави ликвидност за сектора на бизнес имоти в регионалния пазар в България, който бе изцяло замразен по време на финансовата криза“, се казва в съобщение на ЕБВР.

Освен това проектът ще допринесе за намаляването на разликата в предлагането на търговски площи в страната, която има един от най-ниските дялове на площи на глава от населението в ЕС.

Според банката проектът има „много добри характеристики за енергийна ефективност“ и нивата му на емисии се очаква да бъдат значително по-добри от средните стандарти за страната и ЕС.

Строителните работи по проекта бяха стартирани в края на 2009 г.

У нас инвеститорът GTC има също проекти в Стара Загора, Варна и Русе.

Компанията развива дейност в редица страни в Централна и Източна Европа. В момента тя управлява офиси, търговски и жилищни проекти с обща брутна площ от 3,6 млн. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:15 | 05.09.22 г.
fallback