fallback

Офис наемите в Ситито с 12% ръст за три месеца

Секторът се завърна към ръст в края на 2009 г. след две години и половина на спад

16:33 | 29.03.10 г.

Офис наемите в лондонското Сити са се повишили с 12% в рамките на последните три месеца на 2009, сочат данни на агенцията за имоти NB Real Estate, цитирани от вестник Telegraph.

Секторът се завърна към ръст след две години и половина на спад, отбелязвайки при това най-голямото увеличение на наемите, откакто се следят данните от 1988 г.

„Това е феноменално възстановяване за толкова кратко време. Не е нормално наемите да скочат толкова силно, но през последните две години малко неща бяха нормални на пазара на бизнес имоти или в Ситито“, е коментарът на Джеймс Жилет, директор офиси в Ситито в компанията.

Пазарът на бизнес имоти беше сред големите потърпевши от рецесията. Капиталовите стойности се понижиха с до 40% спрямо пика си от юли 2008 г., докато наемите отбелязаха леко по-умерен спад.

Наемите в Ситито достигнаха най-високите си стойности от 69,50 паунда на кв. фут (близо 748 паунда на кв. метър) през третото тримесечие на 2007 г. Въпреки увеличението в края на миналата година те още са значително под това ниво - около 47,50 паунда на кв. фут (511 паунда/кв. м).

Наемите в Канари Уорф и Уест Енд, по-малки, но също важни пазари, бележат сходни повишения.

Собственици на сгради се надяват това да се окаже продължително възстановяване предвид завръщането на икономически ръст и недостига на налични площи в Ситито.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:32 | 04.09.22 г.
fallback