fallback

Правят велоалеи в Младост и Люлин

Планирано е и възстановяване на зелените площи в междублоковите пространства, като към тях ще се приложат изискванията на наредба за условията и безопасността в тези пространства

13:44 | 29.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

„Има проект за изграждане на четири километра велоалеи в комплекс „Младост“, надявам се до лятото те да са готови.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на обсъждане днес на стратегия за озеленяване на столицата.

По думите й през следващата година ще се проектират и велоалеи в „Люлин“.

Що се отнася до възстановяването на зелените системи в София, от първостепенно значение е възстановяването на уличното озеленяване, каза Ралица Маджарова, директор на дирекция „Зелена система“ в Столична община, цитирана от БТА.

Градските дървета живеят в едни от най-утежнените условия и трябва да бъдат положени специални усилия за отглеждането им, посочи експертът.

Маджарова съобщи, че по бул. „Васил Левски“ насажденията са възстановени, а сега това се прави по ул. „Раковски“.

Планирано е и възстановяване на зелените площи в междублоковите пространства, като към тях ще се приложат изискванията на наредба за условията и безопасността в тези пространства.

В рамките на тригодишен стратегически план за подобряване на съществуващото положение на зелените площи в столицата са възстановени и реконструирани настилките и осветлението в парк „Оборище“, изградена е и поливна система в парка, ремонтирани са настилки пред „Св. София“, градината пред театър „Сфумато“, детските площадки в редица паркове, информира Маджарова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:07 | 01.09.22 г.
fallback