fallback

Български строителни фирми ще участват във възстановяването на Ливан?

По темата разговаряха премиерите на Ливан и България

12:34 | 29.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Саад Харири. Снимка: saadhariri.com

Създават се условия български строителни компании, също и такива, занимаващи се с електрификация, да участват във възстановяването на Ливан. Това каза премиерът Бойко Борисов непосредствено след среща в София днес с премиера на Ливан Саад Харири.

Борисов посочи, че България по принцип има интерес от привличане на инвестиции от арабския свят и добрите отношения с Ливан ще допринесат според него за идване на вложения у нас и от други арабски страни.

Ливанският премиер пък заяви, че е готов да предостави облекчения за българските инвеститори в Ливан, но не уточни какви точно ще са те.

По думите му икономиката на Ливан е близка по организация с тази в ЕС, но е пострадала по-малко от кризата в сравнение например в българската икономика.

Харири изяви желание в Ливан да идват повече български туристи. Като области на взаимни инвестиции той посочи електрификацията, комуналните услуги, пътните проекти, недвижимите имоти.

Търговските отношения между двете страни са на добро ниво, но не са на равнището на амбициите в тази област, каза още Саад Харири.

И двамата премиери осъдиха терористичните атаки в московското метро тази сутрин. По последни данни загиналите при взривовете са 35 души, а ранените са 73-ма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:20 | 02.09.22 г.
fallback