fallback

Община Бургас ще стопанисва Морската градина

Теренът с площ 8,5 хектара е неотделима част от Приморския парк

11:31 | 25.03.10 г.

Правителството отне от Министерството на културата правото на управление върху историческото ядро на Морската градина в Бургас и го предостави безвъзмездно на община Бургас, съобщи пресслужбата на кабинета.

Теренът с площ 8,5 хектара е неотделима част от Приморския парк. Общината и в момента поддържа обекта, но за поемане на по-сериозни финансови ангажименти е необходимо държавата да предостави имота на Бургас, пише в съобщението.

Община Борован получава безвъзмездно имот частна държавна собственост в селото, реши още правителството. Пететажното бивше ученическо общежитие е в окаяно състояние, липсват врати и прозорци. Общината възнамерява да преустрои сградата със средства от еврофондовете в дом за възрастни хора.

С друго решение правителството предостави помещенията, ползвани от Агенцията за икономически анализи и прогнози (АИАП) на ул. „Аксаков“ 31 на Националната агенция по приходите. Министерството на финансите осигурява подходящи условия за работа на АИАП в сградата, намираща се на ул. „Аксаков“ 1, посочват от пресцентъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:43 | 08.09.22 г.
fallback