fallback

Commerz Real ще слее два фонда за имоти в гигант на стойност 12 млрд. евро

Немският мениджър на активи планира да слее двата си фонда за имоти от отворен тип - hausInvest europa и hausInvest global, през септември

11:20 | 25.03.10 г.

Немската компания Commerz Real планира да слее двата си фонда за имоти от отворен тип - hausInvest europa и hausInvest global, по-късно тази година, съобщи PropertyEU. Сливането, планирано за септември, ще създаде най-големия фонд за имоти от отворен тип в Европа с обем около 12 млрд. евро. Инвестиционният фокус на новосъздадения фонд ще бъде върху Европа, с възможност за инвестиции и в глобален аспект.

На базата на сегашните данни новият фонд ще притежава портфолио от 125 първокласни имота в 19 държави. 87% от имотите се намират в определените от Commerz Real като „стабилни пазари“ в Европа, а останалите са в „икономически процъфтяващи“ региони на Азия и Северна Америка.

Немският мениджър на активи обосновава решението си с пазарни и портфейлни стратегии, които вземат предвид новите икономически условия и променящите се нужди на инвеститорите. Сливането на двата фонда, според Commerz Real, ще им даде далеч по-широка основа да смекчават въздействието от развитието на отделните пазари.

„Сливането на двата фонда ще направи най-доброто от двата свята достъпно за инвеститорите“, казва Ерик Зеегер, член на борда на Commerz Real. „Ще комбинираме стабилността на едно диверсифицирано портфолио от имоти с фокус върху Европа с увеличен потенциал чрез допълването на глобален компонент“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 04.09.22 г.
fallback