fallback

Правителството на Дубай предложи $9,5 млрд. свежи пари на Dubai World

Фондът, който изправи на нокти инвеститорите в края на миналата година, е получил одобрение на плановете си за преструктуриране

09:26 | 25.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството на Дубай обяви, че ще подкрепи инвестиционния си фонд Dubai World с нови 9,5 млрд. долара, тъй като е одобрило плановете за преструктуриране на фонда. Те са свързани с предоговаряне на дългове за 26 млрд. долара, заради които на финансовите пазари бе регистриран сериозен трус в края на миналата година.

„Правителството на Дубай, действайки чрез специалния си фонд за подпомагане, ще подкрепи предложенията за преструктуриране със значителни финансови ресурси, включително с отпускането на 9,5 млрд. долара свежи пари за периода на бизнес плана“, се казва в официално съобщение, цитирано от Bloomberg.

Очаква се финансирането да стане с 5,7 млрд. долара, които са останали неусвоени от предишен кредит от страна на Абу Даби, а останалите пари ще бъдат осигурени от собствени средства.

През ноември Dubai World обяви, че ще спре плащанията по дълговете си за срок от шест месеца, като през това време трябваше да се вземат решения за преструктурирането им. Това доведе до сериозна нестабилност на финансовите пазари и отстъпление на борсовите индекси.

Заради просрочени плащания фондът загуби два от престижните си имоти в Ню Йорк - над 100-годишна офис сграда на Таймс Скуеър и хотел от веригата W Hotels на Юниън Скуеър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:19 | 12.09.22 г.
fallback