fallback

Опортюнистични фондове за имоти привлекли $17 млрд. за половин година

Този капитал е привлечен от 26 непублични фонда през второто полугодие на 2009, като тенденцията е към фондове с по-малък капитал

17:55 | 16.03.10 г.

Привлеченият капитал от опортюнистични фондове за недвижими имоти в световен мащаб е нараснал рязко до 17 млрд. долара през втората половина на 2009 г., но това се случва едва след много продължителни периоди на маркетинг, пише Property Week.

По данни на инвестиционния мениджър Clerestory Capital, базиран в Ню Йорк, този капитал е привлечен от 26 непублични фонда, като тенденцията е към фондове с по-малък капитал.

“Затворените през втората половина на миналата година фондове представляват значителен обем от капитал, който е със 115% по-висок от отчетения в средата на 2009, но нашето проучване сочи, че това е по-скоро отблокиране, отколкото истински прилив на нови пари от инвеститори“ обяснява Джоан Дюва, съосновател и управляващ директор на Clerestory.

“Много от тези фондове започнаха да набират капитал преди централната точка на кредитната криза - сривът на Lehman Brothers през септември 2008 г., и едва след изтощителни периоди на маркетинг са успели да бъдат затворени.”

“Очертава се също ясна тенденция към фондове с по-малък капитал, тъй като целите за по-големи фондове се оказват твърде обезсърчителни в тази инвестиционна среда”, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:45 | 05.09.22 г.
fallback