fallback

Фонд на ING ще инвестира 1,5 млрд. евро в търговски центове в Европа

Фондът ще цели да предостави на инвеститорите възвръщаемост от между 11 и 13%

13:25 | 16.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Фонд мениджърът на ING за пазара на имоти, ING Real Estate Investment Management (ING REIM), обяви старта на инвестиционен фонд, който цели да привлече 1,5 млрд. евро в инвестиции предимно в сегмента на търговски центрове в континентална Европа.

Фондът, ING REIM European Shopping Centre Fund, ще бъде структуриран като непубличен фонд от затворен тип и ще бъде създаден за период от седем години.

От ING REIM казват, че новият фонд ще търси възможности да се възползва от възстановяването на пазара на търговски имоти в континентална Европа и ще цели да предостави на инвеститорите възвръщаемост от между 11 и 13%.

ING REIM управлява имоти на обща стойност над 9 млрд. евро чрез пет специализирани фонда на територията на 11 европейски страни.

В периода между 2004 и 2009 г. ING REIM инвестира 5,5 млрд. евро в сегмента на търговски площи, пише EuropeRE.

Според проучване на компанията от края на 2009 г., въпреки че на много пазари на имоти в глобален план очакванията на продавачи и купувачи все още значително се разминават, на редица пазари се забелязват признаци на стабилизация.

Наред с този във Великобритания, за който се очаква първи да започне да расте, има и редица локации в континентална Европа, които следват отблизо британския пазар в цикъла на възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:21 | 13.09.22 г.
fallback