fallback

Изложението за имоти в Кан – по-малко лукс, участието остава по-слабо

С около 38% по-малко делегати ще присъстват на Mipim тази година в сравнение с 2008 г.

14:46 | 15.03.10 г.

С около 38% по-малко делегати ще присъстват на ежегодното изложение за имоти в Кан Mipim тази година в сравнение с 2008 г. По данни от регистрациите броят на участниците се очаква да е между 17 хил. и 18 хил. - колкото и миналата година, но далеч по-малко от регистрираните 29 хил. през 2008 г., което отразява промените в сектора на бизнес имотите през този период.

По време на Mipim миналата година имаше значително по-малко луксозни яхти, пищни градински партита и късни събития на плажа в Кан, заради което организаторите приветстваха събитието като „много по-сериозно“, припомня Telegraph. Българските компании, участвали в изложението миналата година, отчетоха продължаващ интерес към България като инвестиционна дестинация.

Като цяло тази година се очаква фокусът да попадне върху най-големите европейски банки и начина, по който те ще подходят към въпроса с голямата си експозиция към сектора на имотите.

От британския регулатор на финансовия сектор FSA предупредиха миналата седмица, че бизнес имотите може би са изправени пред вълна от ликвидации и принудителни продажби, защото през следващите пет години във Великобритания стават дължими задължения в размер на 160 млрд. паунда.

Очаква се също Великобритания да бъде във фокуса на много чуждестранни инвеститори заради новото поевтиняване на паунда.

Основната цел на много от участниците в изложението обаче ще остане работата в мрежа. „Mipim дава възможност на международния пазар за имоти да функционира международно“, обяснява Питър Роудс, управляващ директор на организатора на изложението Reed Midem UK.

Изложението започва утре и продължава до 19 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:26 | 21.08.22 г.
fallback