fallback

Дават плажове на концесия при по-ниски такси с до 30%

По-ниската концесионна такса ще привлече и инвестиционен интерес, смята министър Росен Плевнелиев

14:55 | 09.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Морските плажове, които държавата ще дава на концесия преди началото на това лято, ще бъдат с по-ниски такси с до 30% от тези, давани на концесия миналата година от предишното правителство. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по време на среща с бизнеса.

Министърът обясни, че според него при даване на концесия на плажове не трябва основният критерий да е цената, а дългосрочният ангажимент плажът да се стопанисва добре и да се правят инвестиции. По-ниската концесионна такса ще привлече и инвестиционен интерес, смята Плевнелиев, за разлика от миналата година, когато, по думите му, за някои от даваните на концесия плажове е нямало кандидати.

Ако все пак и тази година не се намерят концесионери за всички държавни плажове, то някои от тях ще бъдат дадени под наем. Министърът поясни, че този вариант е за „в краен случай“, тъй като периодът на наема е само 1 година и съответният наемател няма да има интерес да инвестира в развитието на обекта, каквато е целта на министерството.

Предлаганите от МРРБ промени при изискванията за концесиониране на плажове по всяка вероятност ще бъдат предложени за обсъждане и приемане на заседанието на правителството следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:39 | 11.09.22 г.
fallback