fallback

Фондът Sofia Property се отказа от покупката на терен в София

Общата цена за упражняване на опцията беше 4,7 млн. евро

16:29 | 01.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд Sofia Property Fund Limited (бившият Lewis Charles Sofia Property Fund) съобщи, че се е отказал от придобиването на терен в местността „Камбаните“ в София.

Фондът имаше опция да придобие дружеството Black Sea Properties EOOD, чийто единствен актив бе терен с площ от 100 713 кв. м в полите на Витоша.

Собственик бе компанията Enderton Company Assets Inc, която имаше опционно споразумение със Splendid Investment S.A., дъщерно дружество на фонда. Споразумението изтече на 28 февруари.

„Директорите, които проучиха редица възможности за упражняване на опционното споразумение, решиха да не се възползват от опцията“, казват от фонда. „Компанията ще концентрира наличния си капитал върху проекти в портфолиото, които биха донесли по-непосредствена стойност.“

Общата цена за упражняване на опцията беше 4,7 млн. евро.

През декември компанията привлече свеж капитал на стойност 1,05 млн. евро чрез емисия на Лондонската борса, за да подкрепи текущите си нужди от работен капитал .

В края на януари тя съобщи, че е продала терен във Велико Търново за 450 хил. евро, или със 76% отстъпка в сравнение с оценката на терена от края на юни 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:46 | 11.09.22 г.
fallback