fallback

Жилищният пазар на Острова расте при повече привърженици на консерваторите

Проучване разкрива връзка между ръста на гласовете за Консервативната партия и увеличение на броя сделки с имоти в страната

17:55 | 26.02.10 г.

Проучване във Великобритания разкрива връзка между увеличение на гласовете за Консервативната партия и повишение на броя сделки с жилищни имоти в страната, пише Telegraph.

През 1979 г. Консервативната партия е получила 13,7 млн. гласа в сравнение с 11,5 млн. през 1974 г. Увеличението е довело до ръст от 8,6% на броя на хората, купуващи и продаващи жилища през трите месеца след парламентарните избори през 1979 г., сочат данни, анализирани от агенцията за имоти Your Move.

Когато обаче през 1997 г. гласовете за консерваторите са били 9,6 млн., което е спад спрямо 14 млн. през 1992 г., броят на сделките с жилища се е свил с 2% през следващите три месеца след изборите през 1997 г.

“Има тенденция хората да гласуват за консерваторите, когато се фокусират повече върху собствените си цели и са уверени в бъдещето за себе си и семейството си. Тази нагласа върви ръка за ръка с мисълта за собствен дом и купуването на по-голям имот. Излиза, че на жилищния пазар може да настъпи по-голямо оживление след голям брой гласували за консерваторите”, коментира Ник Лийминг, директор на Zoopla.

“Ако Консервативната партия увеличи гласовете си, би следвало жилищният пазар да се разгорещи през трите месеца след изборите. Не е важен броят спечелени депутатски места или крайният победител, а броят гласове, които отиват за торите“, казва Дейвид Нюнс, управляващ директор на Your Move.

“Растящата несигурност за победа на Консервативната партия затова може да се окаже лоша новина за жилищния пазар. При по-малко гласове за торите пазарът е по-вероятно да се охлади“, допълва Нюнс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:53 | 31.08.22 г.
fallback