fallback

Съдят бивш районен кмет в Пловдив за имотна вреда

Според повдигнатите обвинения Миткова е обещала на Теодор Мурджев, че, ако даде парите, ще уреди закупуването на имот

13:30 | 13.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Срещу бившия кмет на пловдивския район „Източен” Красимира Миткова е повдигнато обвинение за причинена имотна вреда от 10 хил. лв., съобщи Dnes.bg.

Според повдигнатите обвинения Миткова е обещала на Теодор Мурджев, че, ако даде парите, ще уреди закупуването на имот. Мурджев се доверил, дал сумата, но кметицата се укрила.

Красимира Миткова се е забърквала от скандал в скандал по време на управлението си на пловдивския район „Източен”. Интересeн факт е, че тя е била назначена от квотата на ДПС по времето на втория мандат на Иван Чомаков като кмет на Пловдив, допълва Dnes.bg.

По средата на мандата й самото ДПС иска оставката на Миткова, тъй като не се справяла с управлението на района, част от който е ромския квартал Столипиново.

Екскметицата и бъдещ подсъдим има натрупани гафове и като член на Районната избирателна комисия.

След исканата оставка, през 2005 година Общинският съвет в Пловдив я отстранява от длъжност. На местните избори през 2007 година Миткова се явява като кандидат кмет на „Източен” от партия „Ред, законност, справедливост”, но отпада още на първия тур.

От Окръжна прокуратура – Пловдив съобщиха, че са направили серия от проверки за постъпилия при тях сигнал за измама и вече са внесли в съда обвинителен акт срещу бившия кмет на район „Източен”. Предстои съдът да реши дали да даде ход на делото.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:25 | 07.09.22 г.
fallback