fallback

Над половината площи в Rousse Mega Mall все още празни

Общата площ, за която има сключени договори за наем или за която се водят преговори, е „все още около 50%“ площта на мола

12:02 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд European Convergence Develop. CoPLC (ECDC) продължава да изпитва сериозни трудности в дейността си у нас поради неблагоприятните пазарни условия.

От фонда, който има четири проекта за молове в България, казват, че наемните пазари в страната са все още изключително неблагоприятни.

В резултат на това по-голямата част от площите в търговския център в Русе - Rousse Mega Mall, който той изгражда съвместно с Мегахим, са все още празни.

По информация на ECDC общата площ, за която към момента има сключени договори за наем или за която се водят преговори, е „все още около 50%“ от брутната отдаваема площ на мола.

Въпреки това от компанията посочват, че в последно време се наблюдава ръст на активността и интереса от страна на наематели, въпреки че наемната база е все още много ниска.

През 2010 г. от ECDC смятат да поставят акцент върху процеса по отдаването под наем, за да „превърнат този потенциален интерес в предварителни договори“ за наем в центъра.

Тъй като пазарните условия и ситуацията на банковия сектор, от която зависи финансирането на проектите, са все още негативни, фондът не е продължил работата си по строежа на търговските центрове в Бургас и Сливен.

Миналата година компанията обяви, че ще забави развитието на някои от проектите си у нас до подобряване на пазарната и икономическата ситуация.

Сред тях бе и пловдивският търговски център „Галерия Пловдив“ (Galleria Plovdiv), който първоначално се очакваше да отвори врати през пролетта на 2009 г.

Миналата година фондът осигури допълнително финансиране за проекта, необходимо за продължаване на неговото развитие.

Преди дни бе съобщено, че френската верига супермаркети Carrefour е сключила договор за наем в Galleria Plovdiv.

Друг фонд от групата на ECDC, собственикът на Мол Велико Търново - European Convergence Property Company PLC (ECPC) – който от няколко години се опитва да продаде проекта, наскоро съобщи, че неговата продажба се отлага поне с още 18 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 08.09.22 г.
fallback