fallback

Бурното строителство заплашва символа на Холивуд

За да бъде "спасен" прочутият надпис Hollywood, фондацията, заела се със задачата, трябва да събере 12,5 млн. долара до 14 април

11:14 | 11.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Строителството на множество нови сгради – многофамилни жилищни имоти и луксозни вили – заплашва да заличи прочутия надпис „Hollywood“ в източната част на планинската верига Санта Моника в района Холивуд в Лос Анджелис.

Преди две години земята до надписа беше обявена за продажба за 22 млн. долара от инвестиционната група Fox River Financial Resources, придобила терена през 2002 срещу 1,675 млн. долара. От информация на специализирания сайт за имоти Batiactu става ясно, че нов собственик така и не е намерен, а плановете за инвестиции в луксозни имоти на това място все пак са били осъществени от досегашния собственик.

Нещо повече, бурното строителство на хълма вече почти закрива някои от буквите на надписа. Фондацията, която от няколко години, се опитва да откупи земята, за да запази надписа и да включи терена в намиращия се в съседство Грифит парк, обаче става все по-активна.

Организацията, в която влизат природозащитници и представители на местните власти, са събрали над 7 млн. долара и търсят начини за набиране на нови средства, за да могат да „спасят символа на Холивуд“. По техни данни сега собственикът на терена би се съгласил да го продаде срещу 12,5 млн. долара.

За да бъде сигурна, че именно тя ще стане купувач на земята обаче, фондацията трябва да се сдобие с недостигащите й пари за сделката до 14 април, когато изтича срокът, в който тя би имала ексклузивно право на покупка. След този срок всеки би могъл да стане новият собственик на прочутия терен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:40 | 08.09.22 г.
fallback