fallback

Няма да спират строителството на столичния мол на бул. „Ситняково“

Инвеститорите на обекта са изпълнили всички предписания, дадени от контролните органи по привеждането на строителството в разрешения от тях режим

17:10 | 09.02.10 г.

Спряна е процедурата по издаване на заповед за забрана за строителството на новостроящия се мол на бул. „Ситняково“ в столицата, съобщи директорът на дирекция „Контрол по строителството“ в направление „Архитектура и градоустройство“ Влади Калинов, цитиран от БТА.

Инвеститорите на обекта са изпълнили всички предписания, дадени от контролните органи по привеждането на строителството в разрешения от тях режим, допълни той.

Инвеститори в „Сердика Център“, който се предвижда да отвори през март, са австрийската Sparkassen Immobilien и германската ECE Projectmanagement.

На инвеститорите е изпратено писмо от дирекцията, в което се напомня, че трябва да се изпълни и споразумението между тях и район „Подуяне“ за възстановяването на улиците „Каймакчалан“ и „Буная“, тъй като пътните им настилки са увредени от товарните камиони, пренасящи материали за строителството.

В петък миналата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова направи внезапна проверка на строителния обект. Целта беше да се установи дали дадените предписания са изпълнени. Освободени бяха две платна за движение, а на първото платно е направена и пътека за преминаването на пешеходци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:22 | 08.09.22 г.
fallback