fallback

Предлагат наемите на обекти по столичните пазари да се намалят с до 10%

Процентното намаление, което предлага общината, е съобразено с общия спад на търговията на дребно за октомври

17:52 | 03.02.10 г.

Наемите на обектите, за които има сключени тригодишни договори (павилиони и терени) да се намалят с до 10% за шестмесечен срок, предлага Столичната община на Столичния общински съвет. Писмото беше обсъдено днес от съветниците в комисията по стопанска политика на съвета, съобщи БТА.

Мотивите за предложението са постъпилите молби от наематели на търговски обекти с искане за намаляване на дължимите от тях наеми в общината и в търговските дружества, стопанисващи пазарите.

Наемните цени са актуализирани в средата на 2008 г. след направените конкурси за отдаване на площите.

Според общината влошените икономически условия през зимата са принудили голяма част от търговците да прекратят наемните договори, като това води до намаляването на приходите от дейността за общинските дружества.

Процентното намаление, което предлага общината, е съобразено с общия спад на търговията на дребно за октомври м. г. спрямо същия месец през 2008 г. - 8,8%.

Съветниците решиха да се иска становище за правните рискове от такава корекция на договорите, сключени с наемателите. Освен това трябва да се изясни и какъв ще е обхватът на обектите, за които ще бъдат намалени наемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:27 | 23.08.22 г.
fallback