fallback

Възстановяване на пазара на имоти в Европа през 2010, успех - през 2011

Такива са очакванията на една от най-големите агенции за имоти на континента, BNP Paribas Real Estate

07:57 | 25.01.10 г.

Тази година ще бъде година на възстановяване за европейските пазари на имоти, въпреки че няма да мине без предизвикателства, а 2011 ще бъде година на динамизъм и успех, смятат от BNP Paribas Real Estate.

Германия и Франция са в по-добра позиция за възстановяване от други европейски страни, заяви управляващият директор на компанията Анри Фор пред делегати на годишната конференция на компанията относно тенденциите на пазара на имоти, цитиран от Wall Street Journal.

В Испания възстановяването ще отнеме повече време, допълва той и предупреждава, че възстановяването на пазара в Лондон може да не е устойчиво.

Във Великобритания няма балонизиране, а възстановяване, увери инвеститори и клиенти Марк Инглънд, главен изпълнителен директор на британското подразделение на компанията.

Петер Рослер, изпълнителен председател на компанията за Германия, прогнозира от 20% до 30% ръст на инвестиционните сделки в Европа през 2010 г. Той е на мнение, че немските фондове от отворен тип ще играят ключова роля.

На френския пазар на бизнес имоти нивата на незаетост ще са по-ниски, смята Тиери Лару-Пон, вицепрезидент на компанията. Дъното е достигнато и най-лошото е зад нас, посочва той.

BNP Paribas Real Estate е една от най-големите агенции за имоти в Европа и има водещи позиции във Франция и Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 22.01.10 г.
fallback