fallback

Развлекателен парк ще бъде изграден в пещерата „Леденика“

С цел да се улесни достъпът до развлекателния парк ще бъде възстановен неработещият повече от 20 години седалков въжен лифт от село Згориград до местността "Кравя"

13:33 | 20.01.10 г.

Развлекателен парк ще бъде изграден в пещерата "Леденика". Проектът за подземни атракции е подготвен от община Враца в партньорство с Природен парк "Врачански балкан" и областната администрация, съобщиха от дирекцията на парка.

Проектът "Развлекателен парк "Леденика" - туризъм без сезони" е получил предварително одобрение и е класиран по мярката на оперативна програма "Регионално развитие" за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура.

Атракциите ще включват и високотехнологично оборудване, което да позволява на посетителите сами "да откриват" забележителностите на пещерата.

С цел да се улесни достъпът до развлекателния парк ще бъде възстановен неработещият повече от 20 години седалков въжен лифт от село Згориград до местността "Кравя" в близост до пещерата.

В проекта са включени още допълнителни съоръжения и условия за спорт, културни и обществени прояви, както и допълнителни туристически услуги, които да привличат посетителите през всеки сезон на годината, допълват от дирекцията, цитирани от БТА.

По информация от кмета на Враца Костадин Шахов Министерският съвет вече е одобрил предоставянето на пещерата за стопанисване и управление на общината. Това е станало по предложение на областната администрация и дирекцията на природния парк, която досега стопанисваше пещерата, за да бъдат изпълнени условията по проекта. Срокът за предоставяне на държавната собственост върху защитената територия е за седем години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:03 | 30.08.22 г.
fallback