fallback

Американски фонд набира 500 млн. евро за инвестиции в имоти в Европа

Досега фондът е инвестирал на различни пазари в Европа 1,4 млрд. евро

16:58 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания за инвестиционен мениджмънт Harbert Management Corporation смята да създаде трети фонд, насочен към инвестиции в имоти в Европа.

В скоро време компанията ще започне процеса по набиране на средства за фонда Harbert European Real Estate Fund III на обща стойност 400-500 млн. евро капитал, сочи информация на специализираното списание Pere.

Вторият европейски фонд на Harbert в момента е инвестиран на 75%. Той привлече 315 млн. долара свеж капитал през 2007 г. и наскоро завърши придобиването на портфолио от индустриални имоти от британската компания за имоти Segro.

Според стратегията на компанията инвестициите й са насочени към сделки с обем между 20 и 100 млн. евро на пазари със „стабилна инфраструктура, икономическо разнообразие и възможности за ръст“.

Досега в резултат на европейската си дейност компанията е инвестирала в активи с обща стойност 1,4 млрд. евро във Великобритания, Франция, Германия, Испания, Ирландия, Полша и скандинавските страни.

Портфолиото й включва редица индустриални и офис сгради в Лондон, складови и логистични бази в Испания и Франция, жилищен комплекс в Норвегия, ваканционен комплекс в Испания и др. В Полша компанията притежава офис сграда с площ от 87 хил. кв. фута, придобита през 2004 г.

В Европа Harbert има офиси в Лондон, Париж и Мадрид.

Към началото на 2010 г. компанията притежава и управлява активи с обща стойност 2,66 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:46 | 13.09.22 г.
fallback