fallback

Руснаците са най-активните чуждестранни купувачи на имоти в Европа

По-голямата част от тях търсят имоти близо до ски курорти в България, Черна гора, Турция и други страни с добре развит туризъм

11:47 | 15.01.10 г.

Въпреки кризата търсенето на имоти в Европа сред руснаците стабилно расте, съобщава Real Estate Channel.

Изданието цитира официални данни, според които към момента руснаците са най-активните чуждестранни купувачи на имоти в Европа, особено в източната й част. По-голямата част от тях обикновено търсят имоти в близост до известни ски курорти в България, Черна гора, Турция и други страни с добре развит туристически сектор.

Към момента руснаците формират близо половината от купувачите на имоти в Европа въпреки факта, че в сравнение с миналата година броят на реализираните от тях сделки се понижава с 5%.

За разлика от тях, търсенето на имоти в чужбина от граждани от Европейския съюз и САЩ от началото на рецесията е паднало значително.

Според данни на руския портал за имоти Квадрум Груп сегашните цени на имотите в Русия са твърде високи (като средната цена на квадратен метър жилищна площ в Москва надхвърля 5 хил. долара), затова все повече руснаци предпочитат да инвестират парите си в имоти в чужбина.

Ако в миналото много от тях са предпочитали да купуват къщи и апартаменти в Източна Европа, днес все повече руски граждани се интересуват от имоти в Западна Европа и Великобритания, допълва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 08.09.22 г.
fallback