fallback

Офисите в Манхатън са все така празни

Според анализатори ситуацията прилича на наближаване на дъното на пазара

21:42 | 12.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Ненаетите офис площи в Манхатън се задържат на същите високи нива в края на 2009, на каквито бяха и към края на третото тримесечие на годината. Това става ясно от цитиран от Bloomberg доклад на Cushman & Wakefield.

Увеличението на свободните офиси е с 38% на годишна база, а нивото на незаетост е същото както и към септември, което се дължи на множеството съкращения на работни места на Уол Стрийт и продължаващата нестабилност на икономиката.

Към края на 2009 желаещите да наемат офис в Манхатън могат да избират сред общо 43,8 млн. кв. фута (3,951 млн. кв. м) площи спрямо 31,8 млн. година по-рано. Това означава, че 11% от площите са празни.

Според анализа ситуацията прилича на наближаване на дъното на пазара. Очаква се наемите да паднат още малко, нивото на незаетост да се покачи още малко, но не се прогнозират драматични промени през следващите девет месеца.

Ню Йорк загуби около 40 хил. работни места в сектора на финансовите услуги през последните две години. От своя страна, печалбите на десетте най-големи американски банки се възстановиха през 2009 г., след като бяха отчетени загуби за общо 27 млрд. долара за последното тримесечие на 2008. Според прогнозите на анализаторите равносметката за последните три месеца на 2009 ще е обща печалба от 3,84 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 09.09.22 г.
fallback