fallback

Кюстендил иска да строи мащабен лечебен комплекс

Инвестицията ще бъде изцяло на общината, като ще се осъществи с помощта на дългосрочен заем

18:07 | 11.01.10 г.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов и неговият екип представиха на пресконференция днес намеренията си за реализиране на регионален здравен проект с европейска значимост в града. Предложението за мащабното начинание ще бъде внесено за разглеждане в Общинския съвет. 

Основната цел е Кюстендил да се превърне в модерен балнеоложки център, който да разполага с една от най-добрите клиники в Европа за долекуване и рехабилитация, като се използва за целта лековитата минерална вода, поясниха от общинската управа, цитирани от БТА.

Лечебният комплекс ще е разположен на две места и ще има разгъната застроена площ над 7000 кв. метра. Първата част ще се намира в ниското тяло на бившия Партиен дом, където ще бъде надстроен още един етаж. На паркинга до сградата ще бъде изградена нова, която ще има топла връзка с първата. За нуждите на комплекса ще се използва и сградата на старото Второ основно училище, като в непосредствена близост ще се изгради и нова сграда.

С реализацията на проекта ще се осигурят 500 работни места при строително-ремонтните работи и 300 работни места при пускането на базите в експлоатация, информираха от общината.

Инвестицията ще бъде изцяло на общината, като ще се осъществи с помощта на дългосрочен заем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:12 | 11.09.22 г.
fallback