fallback

Съставиха 2 акта на строящ се мол в София заради заграждане на пътни ленти

При проверка на „Сердика център” е установено неправомерно заграждане на две от активните ленти за движение

16:01 | 11.01.10 г.

Столичният инспекторат е съставил два акта за административно нарушение на мол “Сердика център”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Молът се изгражда на бул. "Ситняково" в столицата.

На 8 януари инспекторатът е извършил съвместна проверка с Пето районно управление на „Сердика център” и е установено неправомерно заграждане с ограда на две от активните ленти за движение. Заграждението е направено с цел паркиране на служебни автомобили, както и за разполагане на товарен бордови автомобил с полуремарке и два крана.

След намесата на длъжностните лица пътното платно е освободено от оградата и трафикът по бул. „Ситняково” е бил облекчен.

На мола са съставени два акта за установяване на административно нарушение съгласно Наредбата за организация на движението на територията на Столична община от служители на инспектората и пет фиша съгласно Закон за движение по пътищата от полицейските служители.

Към момента се довършва изграждането на „Сердика Център“, като се предвижда молът да бъде открит през март. Инвеститори в проекта, в който се очаква да има около 220 магазина, са австрийската Sparkassen Immobilien и германската ECE Projectmanagement. Миналата седмица от ECE съобщиха, че ще построят търговски комплекс и в ПловдивВъв Варна компанията има строително разрешение за търговския център „Черно Море Парк“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:33 | 11.09.22 г.
fallback