fallback

Наемите на топ офиси в Ситото с първи ръст от три години

Последното тримесечие на 2009 г. донесе увеличение от 3,5% на наемите на най-скъпите офиси

13:40 | 09.01.10 г.

Наемите на първокласни офиси в лондонското Сити се повишиха за първи път от три години през последното тримесечие на изминалата 2009 г. в резултат на нагласата на компаниите, че цените почти са стигнали дъното, сочи проучване на консултантската компания Cushman & Wakefield Inc.

Наемите на най-скъпите офиси в основния финансов район в британската столица се увеличиха с 3,5% до 44 паунда на квадратен фут (около 764 долара на кв. метър) през трите месеца до края на декември, сочат данните, цитирани от Bloomberg. За периода наемателите са подписали договори за 2,6 млн. кв. фута (242 хил. кв. м) на пазара в Лондон като цяло, което е най-големият обем от фалита на Lehman Brothers през септември 2008 г. насам.

Офис наемите в Ситито се понижават през последните две години в резултат на съвпадането на глобалната финансова криза със строителен бум. Наемните цени паднаха до около 42 паунда на кв. фут през миналата година от върха от 65 паунда през средата на 2007 г.

“Първите признаци за ръст на наемите през 2010 г. осигуряват подкрепа за собствениците на сгради и предприемачите и означават, че наемателите разполагат с все по-малко възможности да си осигурят площи на едни от най-ниските наемни нива за първокласни офиси от десетилетие”, коментират от компанията.

От друга консултантска компания в сектора, King Sturge, преди дни прогнозираха ръст на наемите на офиси в Лондон през 2010 г. благодарение на повишаващото се доверие сред наемателите от финансовия сектор и ограниченото предлагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:46 | 09.09.22 г.
fallback