fallback

Кои са трите най-големи купувача на имоти в Европа през 2009?

С придобиването на жилищно портфолио за 2 млрд. евро Societe Nationale Immobiliere води класацията за миналата година

10:24 | 09.01.10 г.

Най-активните купувачи на пазара на бизнес имоти в Европа през изминалата 2009 година са френската Societe Nationale Immobiliere, Global Infrastructure Partners (съвместна компания на Credit Suisse and General Electric) и базираният в Хамбург мениджър на фонд от отворен тип Union Investment, сочи класация на големите инвестиционни сделки на специализираното издание PropertyEU. 

На първо място е Societe Nationale Immobiliere след придобиването на жилищното портфолио на друга френска компания, Icade, за 2 млрд. евро.

Втората позиция се заема от Global Infrastructure Partners, която купи лондонското летище Гетуик за 1,67 млрд. евро.

Union Investment е на трето място, след като е реализирал сделки за 1,2 млрд. евро през годината, повече от Deka Immobilien, друг немски фонд, който е инвестирал в имоти 980 млн. евро.

Сред големите международни играчи в класацията за 2009 г. са Националният пенсионен фонд на Южна Корея, който придоби централата на британската банка HSBC в Лондон, както и Tree Inveriones, консорциум на RREEF, Area Property Partners и Europa Capital, който купи три офиса на испанската банка BBVA и 944 нейни клона.

Сред 10-те топ инвеститора на 2009 г. попадат още Blackstone, London & Stamford, AEW Europe и Trigranit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
fallback