fallback

Немската ECE с разрешение за строеж на мол в центъра на Пловдив

В "Тримонциум Център" ще има около 200 магазина върху 51 хил. кв. м

11:52 | 08.01.10 г.

Тримонциум Център. Илюстрация: ECE Projectmanagement

Германската компания ECE Projectmanagement е получила разрешение за строеж на търговски комплекс в Пловдив през декември и сега работи върху техническия проект, съобщиха от компанията.

Проектът, наречен „Тримонциум Център“, ще бъде издигнат на едно от най-оживените кръстовища в Пловдив – на пресечката на булевардите „Найчо Цанов“ и „Христо Ботев“ – върху част от терена на бившата Сточна гара.

В центъра на отдаваема площ от около 51 хил. квадратни метра ще се помещават приблизително 200 магазина, като ще има 1200 паркоместа.

Партньор и втори инвеститор в проекта е друга германска компания - HSH Real Estate.

Към момента ECE довършва изграждането на „Сердика Център“ на бул. „Ситняково” в София, който се предвижда да бъде открит през март. Освен него в столицата ECE планира да построи и „Европа Център“, за който също вече е получено разрешение за строеж и компанията се концентрира върху осигуряване на финансирането. Във Варна компанията има строително разрешение за търговския център „Черно Море Парк“.

Към момента ECE управлява 114 търговски центъра в Германия, Турция, Полша, Унгария, Чехия, Австрия, Швейцария, Русия, Гърция, Литва и Катар. Понастоящем нови 21 търговски центъра са в процес на строеж или фаза проектиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 10.09.22 г.
fallback