fallback

Фондът за имоти Madara се делистна от Лондонската борса

Фондът, който планираше ваканционен проект на Черноморието, може да продаде активите си у нас

12:19 | 06.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд за имоти Madara Bulgarian Property Fund Ltd., който планираше изграждането на мащабен ваканционен комплекс на българското Черноморие за 1 млрд. евро, обяви официално края на публичната търговия с акциите си.

В съобщение до Лондонската борса днес от компанията казват, че с днешна дата книжата на фонда се делистват от борсата.

Madara, чиято дейност у нас бе сериозно засегната от икономическата криза, съобщи намерението си за делистване още в началото на декември.

Тогава бяха съобщени и планове за някои ключови структурни и стратегически промени от страна на компанията. Една от тях бе възможна продажба на активите на компанията у нас, в случай че не бъде намерен модел за продължаване на реализацията на проекта, която все още се намира в начална фаза.

Също така от фонда обмислят възможността и за привличане на инвеститор, който да предостави необходимото финансиране за проекта.

Междувременно обаче компанията се нуждаеше от оперативен капитал, за да продължи дейност през следващите 12 месеца и да приеме най-удачния вариант за действие.

В края на декември от фонда съобщиха, че са привлекли капитал от 912 хил. евро чрез емисия на права, която бе записана на 76%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:54 | 13.09.22 г.
fallback