fallback

Комисията Кушлев спечели най-големия иск по дело за отнемане на имущество

Комисията е спечелила дело в Окръжния съд в Търговище за отнемане на имущество за 3,438 млн. лв.

15:35 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е спечелила дело в Окръжния съд в Търговище, след което е отнето имущество за 3,438 млн. лв.

До настоящия момент това е най-големият иск, спечелен от комисията на първа съдебна инстанция, се посочва в съобщението на комисията.

Ответник по делото е Мустафа Алиев от Търговище. На 23 април 2008 г. Върховният касационен съд е признал Алиев за виновен в това, че от 1 януари 2000 г. до 31 март 2005 г. чрез използване на фалшиви фактури и документи с невярно съдържание е получил от държавния бюджет 1,223 млн. лв.

При направената проверка комисията е установила, че ответникът има и няколко други влезли в сила присъди за различни престъпления.

Окръжният съд в Търговище се е произнесъл след пет съдебни заседания и е постановил да се отнеме имущество на Алиев в полза на държавата. Сред имуществото, подлежащо на конфискация, е кафене в Търговище, апартамент, лозе, пасище, нива, права за строеж на две двуетажни сграда и две четириетажни жилищни сгради. Съдът му отнема и три автомобила и един автобус.

Мустафа Алиев и СД „Албаш- Алиев, Идаетов и Сие“ ще трябва да платят на комисията и разноските по делото в размер на 14 хил. лв.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:52 | 06.09.22 г.
fallback