fallback

Дубай преговаря днес за преструктуриране на дългове за 22 млрд. долара

Според някои източници обаче срещата ще се фокусира само върху споделянето на информация за задълженията

10:23 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Дубай ще започне днес преговори с кредитори за преструктуриране на свои задължения на стойност 22 млрд. долара, но може би няма да успее да представи подходяща оферта, тъй като тепърва трябва да се уточнят условията за държавна подкрепа за инвестиционния фонд Dubai World, пише Bloomberg, позовавайки се на двама банкери, участващи в преговорите.

Причина за отлагането е сложността на Dubai World Group и на структурата на фонда, е заявил единият от източниците, цитирайки писмо от 18 декември на главния отговарящ за преструктурирането на Dubai World Айдан Биркет относно срещата.

Според другия източник е малко вероятно срещата с кредиторите да бъде от съществено значение, като тя ще се фокусира върху споделянето на информация за дълговете на Dubai World и условията за държавна подкрепа.

На 25 ноември Dubai World – една от трите основни държавни финансови групи в Дубай, обяви, че ще поиска замразяване или отлагане на плащанията по задълженията си поне до 30 май. На 1 декември от фонда съобщиха, че искат да преструктурират дългове за около 26 млрд. долара, включително на подразделението си Nakheel PJSC, което строи изкуствения остров с формата на палма край емирството.

Миналата седмица фондът изплати 4,1 млрд. долара по облигации на Nakheel, след като Дубай получи заем в размер на 10 млрд. долара от Абу Даби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
fallback