fallback

70% от британците в друга европейска страна обмислят завръщане на Острова

Основният страх за британците в Европа е свързан със сигурността на работното място

15:01 | 19.12.09 г.

Близо три четвърти (70%) от британците, живеещи в друга европейска страна, обмислят завръщането си на Острова, сочи проучване на компанията за валутен обмен Moneycorp.

Основният страх за британците в Европа е свързан със сигурността на работното място, като всеки трети (35%) се притеснява да не загуби работата си.

На второ място в списъка с притесненията на британците извън родината им са падащите цени на имотите в чужбина, следвани отблизо от отслабващия паунд.

Британците в Испания са начело в анкетата като най-притесняващите се да не загубят работата си. Анкетата сочи, че 41% от британците в Испания се страхуват за работата си в бъдеще и близо четирима на всеки 10 (37%) обмислят завръщането си на Острова.

Най-голям е делът на британците в Германия, които планират да се върнат в родината си (38%), следвани от тези в Испания (37%), Италия (34%) и Франция (33%).

“Проучването ни разкрива реалното влияние на кризата върху британците в чужбина. Заради съкращаването на работни места в Европа може да станем свидетели на прилив от британци обратно към родината“, казва Дейвид Кернс от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:28 | 10.09.22 г.
fallback