fallback

Искат несъстоятелност за българското подразделение на фонда Lewis Charles

Фондът удължи срока за упражняване на опция за закупуване на терен от 100 хил. кв. м в София до края на февруари

11:03 | 16.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд за имоти Sofia Property Fund, бившият Lewis Charles Sofia Property Fund, обяви, че строително-инвестиционната компания Westhill е подала иск пред съответните български съдебни инстанции за несъстоятелност за българското подразделение на фонда.

Фондът, който се търгува на Лондонската борса, е участвал като партньор с Westhill по няколко проекта.

От фонда са на мнение, че „този иск е защитим“ и смятат „твърдо да отстояват позицията си“, се казва в официално съобщение на фонда.

Наред с това фондът е удължил крайния срок за упражняването на опция за закупуване на терен от 100 713 кв. м в близост до местността Камбаните в София.

Според първоначалното споразумение компанията имаше срок до 15 декември да реши дали ще придобие терена. Сега този срок бе удължен до края на февруари 2010 г., а цената на сделката бе увеличена до 4,7 млн. евро.

Също така фондът продължава да търси различни варианти за осигуряване на работен капитал, сред които са възможна емисия на капитал и продажба на активи.

Sofia Property Fund притежава редица терени в София и други градове в страната, като има и проекти за изграждане на жилищни и ваканционни комплекси.

По-рано тази година той обяви, че ще спре работата по някои от проектите си у нас, включително ваканционния комплекс Crystal Vale в Говедарци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:16 | 07.09.22 г.
fallback