fallback

Цените на апартаментите в Пекин по-високи от тези на офисите

По принцип на един здравословен пазар на имоти цената на бизнес имотите обикновено е с около 30% по-висока от тази на жилищните единици

17:51 | 14.12.09 г.

Тази година на пазара на имоти в Пекин има много загадки и една от последните е много по-високата продажна цена на апартаментите в сравнение с тази на офисите в същия район, пише China Daily.

Според експерти по принцип на един здравословен пазар на имоти цената на бизнес имотите обикновено е с около 30% по-висока от тази на жилищните единици в същия район.

В Пекин обаче ситуацията е точно обратната. В някои райони цената на луксозните апартаменти е дори с 50% по-висока от тази на офисите.

Като основна причина за този необичаен модел се сочи твърде големият обем спекулативни покупки на скъпи апартаменти, пише вестникът, като цитира представител на агенцията за имоти Centaline China.

През ноември в Пекин бяха продадени рекорден брой жилища за последните три години.

Освен това, тъй като ипотечната политика при офис сградите е по-строга, покупката на офис площи изисква повече налични средства от инвеститорите, което оставя някои от тях извън пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:02 | 12.09.22 г.
fallback