fallback

Фондът Orion привлече 1,3 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа

Фондът ще инвестира във всички активи, свързани с пазара на имоти, включително реални имоти, кредити, портфейли или компании в Европа

13:30 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания Orion Capital Managers привлече 1,28 млрд. евро за своя паневропейски инвестиционен фонд за имоти European Real Estate Fund III.

С това фондът приключва процеса по набиране на капитал, като привлеченият обем е по-голям от първоначално заплануваните 1 млрд. евро.

В началото на годината, във връзка със запитване на Investor.bg от компанията бяха казали, че въпреки че България е част от потенциалния географски фокус на фонда, първоначално не са предвидени инвестиции у нас, както и в Източна Европа.

Фондът ще инвестира във всички активи, свързани с пазара на имоти, включително реални имоти, кредити, портфейли или компании в Европа.

До момента той е придобил или определил за инвестиции четири сделки във Франция и Испания за общо над 300 млн. евро. Сред тях е и покупката на най-големия мол в Испания - Plenilunio Centre. Той е с площ от 70 хил. кв. м, като компанията го придоби за 235 млн. евро от фонда Banif, собственост на Santander.

Orion Capital Managers е създадена през 1999 г. в Лондон. Компанията има офиси в Лондон, Милано и Париж, а по-рано тази година отвори офис и в Мадрид.

До днес тя има инвестиции в редица компании и имоти от хотелиерския сектор във Франция, както и сегментите на офис, търговски и индустриални площи в Италия, Испания, Швеция, Великобритания, Германия и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 09.09.22 г.
fallback