fallback

Влагат 10 млн. евро в модернизацията на логистичен център в Горна Оряховица

В момента наемните нива на складовите площи в комплекса започват от 2 евро на кв. м

15:04 | 01.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

В началото на 2010 г. е предвидено да стартира проект за рехабилитация и разширяване на Търговско-логистичен комплекс Горна Оряховица.

Проектът е на обща стойност около 10 млн. евро и включва строеж на нови складови, офисни и производствени помещения. Те ще бъдат изградени в допълнение към основната реконструкция и модернизация на съществуващите в момента над 22 хил. кв. м складови, административни и търговски площи. Проектът ще бъде реализиран на три етапа и изграждането му се предвижда да приключи до края на 2014 г, казват от инвестиционната компания „Търговско-логистичен комплекс ГО“ АД.

В момента наемните нива на складовите площи започват от 2 евро на кв. м, а на откритите площадки – от 0,75 евро на кв. м.

По различни данни в момента наемите на модерните индустриални и логистични площи в София са около 5 - 5,5 евро на кв. м на месец.

Новото строителство ще включва специализирани складови площи като хладилни складове и производствени помещения за чисти и високо-технологични производства. В проекта се предвижда изграждането на нови офисни и облсужващи сгради, център за продажба на строителни материали и стоки за дома, както и регионален търговски център за продажби на едро и дребно на бързооборотни стоки.

Комплексът е разположен върху терен от над 70 хил. кв. м в Източната индустриална зона на гр. Горна Оряховица, на около 3 км от международното летище в града и разполага със собствени жп коловози.

Освен със складови сгради с 20 хил. кв. м нетна използваема площ, комплексът разполага и с площадки за открито складиране с обща площ от над 12 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:54 | 14.09.22 г.
fallback