fallback

В Габрово откриха търговски център за 20 млн. лв.

Към момента заетостта на Terra Mall Gabrovo е 85%, а средното наемно ниво е 15 евро/кв. м

16:30 | 30.11.09 г.

Terra Mall Gabrovo. Илюстрация: Терахим 97

Търговско-развлекателен център за 20 млн. лв. беше открит в края на миналата седмица в Габрово. Основен инвеститор в Terra Mall Gabrovo е производителят на преформи и бутилки от ПЕТ материали Терахим 97 АД. Плановете за изграждането на мола бяха обявени преди две години.

Общата застроена площ на центъра е около 16 хил. кв. метра, като търговските площи заемат над 12 хил. кв. м. Офис площите са около 550 кв.м, заведенията за хранене и питейните заведения - около 800 кв. м, а обектите за забавления - 650 кв. м. Супермаркет от веригата Билла заема около 1000 кв.м.

Към момента заетостта на центъра е 85%, уточниха пред Investor.bg от Терахим 97. Сключени са договори за наем с Билла България, ДМ България, както и с редица марки за търговия с облекло и обувки.

Средното наемно ниво е 15 евро/кв. м, уточниха още от компанията.

Собственици на Терахим 97 са Михаил Костов, Стоянчо Стоянов, Добрин Байрактаров и Снежанка Миткова. Компанията е създадена през 1997 г. и има фабрика в Габрово. Капацитетът на фабриката е 500 млн. преформи годишно, като се доставя продукция до редица производители на бира, минерална вода, напитки и фармацевтични продукти като Хайнекен, Леденика, Болярка, Девин, Горна Баня, Торн Спринг, Пепси Кола, Софарма, Актавис и др. Около 30% от произвежданата продукция се изнася за Гърция, Румъния, Македония, Унгария, Хърватска, Словакия и Албания и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 01.09.22 г.
fallback