fallback

Около 70 незаконни обекта са изградени по плажовете във Варненско

Днес бе съборена стена на заведение върху централния плаж във Варна, утре ще бъде премахнато незаконно строителство на плажа в квартал Аспарухово

11:32 | 24.11.09 г.

По плажовете в област Варна има изградени около 70 незаконни обекта, съобщи днес при акция по събарянето на част от заведение върху централния плаж във Варна началникът на Регионалната дирекция за строителен контрол Ангелина Петрова, цитирана от БТА.

Съборена е стена, която отделяше заведението от морето. Не е известно кой е издигнал стената. Разходите по разрушаването й - 936 лева, се поемат от държавата. По думите на Петрова общината следва да плати за почистването на терена.

Процедурата по събарянето на незаконните постройки е много дълга, посочи Петрова. Според нея само в пет случая обектите са били премахнати доброволно. Заповедите за събаряне на останалите са обжалвани и за сега само шест от обектите са в процедура на събаряне.

Областният управител на Варна Данчо Симеонов уточни, че в момента се издирва собственикът на незаконния обект. След изясняването му той ще трябва да възстанови разходите на държавата и общината. Симеонов допълни, че ще бъде направено всичко възможно за следващия сезон да не се допусне незаконно строителство по плажовете, а не да се събарят вече изградени обекти.

Утре строителната дирекция ще предприеме премахване на незаконно строителство на плажа в квартал „Аспарухово“. Акции са планирани и за следващата седмица.

Редица нарушения са установени от проверките на плажните ивици по цялото Черноморие, съобщиха вчера от Върховната административна прокуратура след обобщение на резултатите от проверки през лятото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
fallback