fallback

Създават първия в света фонд за имотни деривати

На първи етап фондът ще цели да привлече 50 млн. паунда

14:33 | 20.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Трима бивши служители от отдела за деривати от инвестиции в имоти на Bank of America планират да създадат първия в света инвестиционен фонд за бизнес имоти, който ще може да инвестира само в дълги позиции.

Фондът ще се нарича InProp UK Commercial Property Fund и ще бъде създаден в началото на другата година. Той ще бъде от отворен тип и няма да използва ливъридж.

На първи етап той ще цели да привлече 50 млн. паунда. Фондът ще генерира доходност на базата на годишния индекс Investment Property Databank UK (IPD).

Управляващата компания на фонда, InProp Capital, ще постига това чрез търговия на суапове на пазара на имотни деривати, съобщава PropertyWeek.

„Този фонд... е насочен специално към проблемите около фондовете за бизнес имоти, които притесняват инвеститорите през последните няколко години”, казва Пол Огдън от фонда.

„Смятам, че той може да предложи на инвеститорите ефективен и „ликвиден“ начин за достъп до доходността от пазара на бизнес имоти без ликвидните проблеми и разходи, с които обикновено са свързани нелистнатите индиректни фондове или... волатилността при тръстовете REIT*“, добавя той.

От IPD отчитат рекорден ръст на глобалната търговия с деривати от инвестиции в имоти през третото тримесечие, когато бяха сключени 78 сделки на обща стойност от 762 млн. паунда.

 *REIT (от англ. real estate investment trust) са инвестиционни тръстове за имоти, които оперират при специален режим, подобен на нашите фондове от типа АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 12.09.22 г.
fallback