fallback

Л. Хампарцумян: В момента е по-изгодно да се живее под наем

Кризата е естествено компресиране на „балонизираните“ преди това стойности на стоките и услугите, смята главният изп. директор на Уникредит Булбанк

13:44 | 20.11.09 г.

Тони Марков (вляво) и Левон Харпацумян Снимка: PR Thursday

По време на кризата финансовите институции не трябва да мълчат. Колкото повече мълчат, толкова по-голямо недоверие се ражда у хората към тях, категоричен беше финансовият експерт Левон Хампарцумян по време на гостуването си в първия български PR клуб – PR Thursday, снощи.

Заедно с главния изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, официален гост на срещата беше и председателят на Клуба на журналистите, пишещи за капиталовия пазар – Тони Марков.

И двамата финансови експерти констатираха края на кризата на БФБ. Никой от тях обаче не се нае да изрази ангажираща прогноза за края на кризата в банковия сектор.

Според Левон Хампарцумян тя ще продължи толкова дълго, колкото е удобно на световния пазар на услугите. Защото за него тя е нищо друго освен „едно естествено компресиране на „балонизираните“ преди това стойности на стоките и услугите. Краят на кризата ще настъпи тогава, когато стойностите се изравнят и достигнат реалните си нива от преди 5–6 години“.

За финал на оживената дискусия Хампарцумян посъветва: „Ако аз трябва да избирам дали да живея под наем, или да си купя жилище на кредит, никога няма да си купя жилище. В момента наемите са доста по-неангажиращи и лихвено олекотени. Друг е въпросът, разбира се, че у нас купуването на „собствен дом“ е част от народопсихологията и осъзнаването на индивида като пълноценен“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
fallback