fallback

Фондът Lewis Charles търси финансиране, сменя името си

Компанията обмисля варианти като продажбата на активи и увеличение на капитала, за да реши сегашната ситуация на „затруднена кешова позиция“

16:26 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд Lewis Charles Sofia Property Fund Limited проучва различни възможности, за да осигури допълнително финансиране за дейността си у нас. Това казаха за Investor.bg от офиса на компанията в Лондон.

Компанията обмисля варианти като продажбата на активи и увеличение на капитала, за да реши сегашната ситуация на „затруднена кешова позиция“.

Наред с това фондът има срок до 15 декември да упражни опция за обратно придобиване на терен в близост до Бизнес парк София до 15 декември.

Все още не е решено дали опцията ще бъде упражнена, но ако фондът успее да привлече допълнително финансиране, компанията ще обмисли и опцията, казаха от фонда.

Опцията предвижда обратно закупуване на компанията Black Sea Properties EOOD (BSP), чийто единствен актив е въпросният терен с площ от 100 713 кв. м. Lewis Charles продаде терена през януари.

Наред с това фондът ще предложи на своите акционери промяна на уставния договор, който в момента забранява издаването на акции на цена, значително по-ниска от нетната стойност на активите.

От компанията уточняват, че все още не е взето решение как точно да бъде осигурено финансирането.

Също така, вследствие на прекратяване на споразумението на управляващото дружество Lewis Charles Securities Limited, фондът смята да промени името си на Sofia Property Fund Limited.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
fallback