fallback

Международни фондове за имоти се насочват към Ирландия

Според инвеститори дъното при бизнес площите е достигнало и към сегмента има все по-голям интерес

15:04 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Международни фондове търсят възможност за закупуване на офиси и магазини в Ирландия, което показва, че пазарът на бизнес имоти в страната може да е близо до дъното си. Това смята ръководителят на организация, обединяваща най-големите инвеститори в Ирландия.

„В момента на пазара се преговаря активно за четири-пет сделки“, казва Гери Кийнан, председател на Съвета на директорите на Ирландската асоциация на инвестиционните мениджъри, цитиран от Bloomberg. „Бих бил много изненадан, ако до два-три месеца не станем свидетели на множество покупки“.

Цените на бизнес имотите в Ирландия паднаха средно с 53% от върха си през 2007 г., показват обявени преди няколко дни данни на Jones Lang LaSalle. Според Кийнан сега има признаци, че пазарът е достигнал дъното.

По думите му в момента хората вече не казват „Ще ти дам 20% по-ниска цена от настоящата“. Оценките на инвеститорите според него дори малко надвишават досегашните офертни нива.

Данните за инвестиционен интерес към бизнес сегмента са за запитвания от институции, частни инвестиционни фондове, индивидуални лица и интересуващите според Кийн съвсем не са малко. Той казва, че управляваната от него структура до шест месеца може да стартира собствен фонд за имоти в Ирландия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:09 | 20.08.22 г.
fallback