fallback

Замъкът от детството на Карла Бруни отново на пазара за 28 млн. долара

Историческият имот отново се продава, само месеци след като милиардер от Саудитска Арабия го купи за 25 млн. долара

10:25 | 29.10.09 г.

Castello di Castagneto Po. Снимка: www.parks.it

Един замък на пазара в Торино може би ще привлече вниманието на тези, които се впечатляват от живота на италианската наследница, супермодел, поп звезда и съпруга на френския президент Карла Бруни.

Историческият имот, където първата дама на Франция е прекарала ранното си детство, отново е с табела „Продава се“, само месеци след като милиардер от Саудитска Арабия го купи за 25 млн. долара.

Замъкът, известен като Castello di Castagneto Po, е разположен сред хълмовете на североизток от Торино. Карла е живяла там със семейството си, преди да се преместят в Париж в началото на 70-те години на миналия век.

Принц Алуалид бин Талал, който е в списъка на Forbes на най-богатите хора в света, сега планира да направи бърза препродажба на замъка с площ близо 2 хил. кв. метра и 40 стаи, без никога да е живял там, за около 19 млн. евро (28 млн. долара), съобщава Ройтерс.

В идните дни се очаква агенцията за луксозни имоти Christie's Great Estates, компания на едноименната аукционна къща, да обяви офертата.

Бащата на Карла Бруни - италианският индустриалец Алберто Бруни Тедеши, купува замъка, който е на близо 1000 години и е претърпял няколко сериозни преустройства, през 1952 г. и прави мащабна реставрация. Миналата година Карла Бруни, майка й и сестра й продават първо обзавеждането на замъка на търг, а след това и самия имот.

Замъкът е обграден с над 700 дка зеленчукови и овощни градини, тераси с цветя и зимни градини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 08.09.22 г.
fallback