fallback

Името „Обама“ не се оказа магическо за продажбата на имоти

Съседна на дома на Барак Обама в Чикаго къща още е на пазара, а незастроен парцел от другата страна също е обявен на продажба

17:41 | 28.10.09 г.

Незастроен парцел до жилището на американския президент Барак Обама в Чикаго се предлага за продажба, като исканата цена е близо два пъти по-голяма от сумата, платена за него преди 19 месеца.

Земята навремето е била собственост на съпругата на предприемача Тони Резко, който участва в привличането на средства за предизборната кампания на Обама и по-късно беше осъден за търговия с влияние и измама в сектора на имотите, което се отрази на кампанията на Обама.

Парцелът с размери 15 на 46 метра се предлага за 1,3 млн. долара. Продавачът е платил за него 675 хил. долара през март 2008 г. на компания на Резко.

Междувременно възможността да се купи жилище до това на американския президент не помогна да се продаде къщата от другата страна на имота на Обама. Съседите там искат 1,85 млн. долара за къщата, която е на пазара вече седем седмици, след като я обявиха за продажба.

„Горният сегмент на пазара беше засегнат сериозно от кризата. Целият пакет от стимули е насочен към долния сегент“, коментира пред Bloomberg ситуацията Джим Кини, вицепрезидент „Продажби на луксозни жилища“ в агенцията Baird & Warner в Чикаго.

Пазарът на имоти в Илинойс дава признаци на подобрение. От местната асоциация на брокерите на имоти обявиха преди дни, че през септември се отчита годишен ръст на продажбите за първи път от март 2006 г., като съживяването се движи от купувачите на първи дом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:09 | 08.09.22 г.
fallback