fallback

Аутлет центровете в Европа остават устойчиви на рецесията

Мениджъри на аутлет центрове отчетоха по-добри резултати от очакванията и спрямо миналата година

13:26 | 27.10.09 г.

Мениджъри на аутлет центрове в Европа отчетоха по-добри резултати от очакванията и спрямо миналата година по време на международна конференция на Международния съвет на търговските центрове (ICSC) в Милано, пише EuropeRE.

“Възприемаме рецесията като най-големия тест за отдавна наложилата се теория, че аутлет търговията е контрациклична”, казва Питър Нобел, директор „Отдаване под наем“ в групата за развитие и управление на аутлет селища в Западна Европа Value Retail.

“Бизнесът на нашите центрове е над нивата от 2008 г. и едно сравнение между тях и 20-те топ търговски центъра в страната показва по-голям ръст на оборота в аутлет центровете”, допълва Нийл Томсън, главен изпълнителен директор на центровете Fashion House в Полша.

Не става въпрос за увеличение само на посещаемостта, но и на индивидуалните разходи на потребителите. Value Retail, Fashion House Development и Palmanova Outlet Village отчитат не само повече посетители, но и по-голямо увеличение на продажбите.

“В Palmanova идват повече клиенти от Словения и Хърватска. Това е добър знак”, допълва Луиджи Маурицио Вила, директор „Търговски операции“ на аутлет селището Palmanova в Италия.

В рамките на конференцията са обсъдени още различни маркетинг стратегии, включително и през новите социални медии като Twitter.

“Данните на някои от големите компании за управление на аутлет центрове в Европа очевидно сочат, че рецесията не е спряла хората от пазаруване, но те наистина търсят най-доброто качество, което могат да си позволят. Така аутлетите наистина са ведрото лице на търговията“, коментира Линда Хъмфърс, главен редактор на списанието International Outlet Journal на ICSC.

Аутлет центровете отчетоха по-добри резултати от традиционните търговски площи и в края на миналата година.

Още по темата: Основни фактори за успех на търговските центрове от типа „аутлет“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:39 | 06.09.22 г.
fallback