fallback

Енемона готова на диалог за поръчката за 184 млн. лв. от МП

Компанията има договор за изграждане на сграда на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура

10:31 | 22.10.09 г.

Енемона АД уважава правото на Министерството на правосъдието (МП), като възложител на проекта за сграда на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура, да реши какво ще бъде бъдещето на проекта и заявява готовност за коректен и конструктивен диалог, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Съобщението на Енемона АД е във връзка с публикациите в медиите за неизгодни договори на министерството за близо 350 млн. лв.

За сградата на Софийската районна прокуратура и Софийски районен съд е сключен договор за близо 185 млн. лв. с Енемона АД, от които министерството вече е платило 5,25 млн. лв.

Милион и петстотин хиляди е струвало само проектирането на тази сграда, коментира още правосъдният министър Маргарита Попова, като уточни, че тя трябва да бъде построена на мястото на сградата на ГУСВ, за която правителството не е дало разрешение да бъде съборена.

Днес акциите на Енемона АД бяха разпродадени след обявената вчера следобед новина. Цената се понижава с 2,8% до 10,85 лв. за акция и 128,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Спрямо миналия петък цената на акциите на дружеството се понижава с 9,6%, като в понеделник спадът бе продиктуван от съобщение на дружеството, че планира да привлече 59 млн. лв. чрез емисия привилегирования акции при емисионна цена 9,92 лв. и гарантиран годишен дивидент от 10% от емисионната цена. Книжата ще са със задължително конвертиране на 7-та година, гласи решение на Съвета на директорите на дружеството.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:58 | 11.09.22 г.
fallback