fallback

Ричард Боув: Жилищният пазар в САЩ вече е стигнал дъното

Инвеститорите вече не са доволни само от добри отчети, а очакват и данни за просрочените задължения в банковата система

18:46 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият проблем, пред които са били изправени банките, е сривът на жилищния пазар. Той обаче изглежда вече е свършил и е достигнато дъното, смята анализаторът от Rochdale Securities Ричард Боув.

„Наистина вярвам, че секторът достигна своето дъно и че няма да станем свидетели на нови сривове на цените на жилищата или продажбите на домове”, уверен е Боув, предава CNBC.

Анализаторите и инвеститорите вече не се задоволяват само с добрите отчети на банките и прогнозите за ръст в приходите им. Сега погледите са насочени към данните за просрочените заеми и ако те започнат да се подобряват, тогава акциите на банките, показващи по-добри от прогнозните резултату, вероятно ще поскъпнат още, смята Боув.

Днес на Wall Street бяха публикувани доста впечатляващи данни за печалбите на Wells Fargo и Morgan Stanley през третото тримесечие.

„Смятам, че Wells Fargo се доказа като доста стабилна с данните си”, коментира Боув. Печалбата на банката е нараснала с 60 на сто през третото тримесечие на годината и финансовата институция отчете печелба от 56 цента на акция.

Още банкови отчети от САЩ

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:29 | 08.09.22 г.
fallback