fallback

Доверие Брико поднови франчайзинга си за Мосю Бриколаж с 10 г.

През декември ще бъде открит първият магазин извън България, в сръбския град Ниш

10:28 | 21.10.09 г.

Доверие Брико поднови договора си за франчайзинг за Mr.Bricolage за следващите 10 години, след като Mr.Bricolage S.A. определи Доверие Брико АД за свой стратегически партньор за Балканския регион, съобщи дружеството чрез БФБ-София. На борсата се търгуват облигации на дружеството.

По този начин се продължава използването от страна на Доверие Брико АД и неговите задгранични дъщерни дружества на изключителните права за развиване и ползване на марката Mr.Bricolage на територията на България, Сърбия, Македония, Черна гора, Албания и Косово.

Подновеният договор за франчайзинг определя по-ниски нива на роялти за използването на марката Mr.Bricolage, както и други предимства, които се състоят в използването на база от доставчици на стоки и услуги, стандарти на мърчандайзинг, промоционални и рекламни кампании, както и предлагането на продукти със собствена марка Mr.Bricolage.

Mr.Bricolage има изградена мрежа от 10 магазина на територията на България в градовете: София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич, Плевен, Русе и Благоевград. Магазините от веригата “Mr.Bricolage” са с обща търговска площ от 53 хил. кв. м и осигуряват над 800 работни места.

Brico Spec d.o.o., дъщерно дружество на Доверие Брико АД, представлява марката Mr.Bricolage в Сърбия. През месец декември тази година в Ниш предстои откриването на първия магазин. В следващите 5 години са планирани още магазини в Белград, Нови сад и Суботица. Briko Iliria sh.p.k., дъщерно дружество на Доверие Брико АД, е учредено през 2008 г. с основна цел навлизане на пазара в по-големите градове в Албания чрез изграждането на магазини с марката Мr.Bricolage. Първият магазин ще бъде открит в столицата Тирана през 2010 г.

Свързани компании:

БИ ДЖИ АЙ ГРУП АД(BGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:19 | 21.10.09 г.
fallback