fallback

Провериха 148 фирми за строителен надзор

Издадени са наказателни постановления на 3 юридически лица, упражняващи строителен контрол, образувани са 5 административно-наказателни производства

10:55 | 20.10.09 г.

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) извърши 272 проверки за изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проверени са 148 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти или упражняващи строителен надзор.

Проверени са строежи от първа до четвърта категория на територията на цялата страна, в това число 80 жилищни сгради, 74 обществени сгради, 26 производствени сгради, 84 строежа от техническата инфраструктура и 8 хидротехнически съоръжения.

При извършените проверки на място и по представената документация за установени нарушения са издадени наказателни постановления на 3 юридически лица, упражняващи строителен контрол.

В резултат на направената проверка ДНСК е образувала 5 административно-наказателни производства, които към момента не са приключили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:57 | 08.09.22 г.
fallback