fallback

Инвеститорското доверие в британския и чуждия пазар на имоти се повишава

Положителните новини за пазара на имоти са основен фактор за това

10:30 | 19.10.09 г.

Доверието на инвеститорите в пазара на недвижими имоти във Великобритания и чужбина е нараснало значително през последните три месеца, сочи ново проучване.

Доверието се е повишило с 43%, като близо една трета (32%) от анкетираните в проучването казват, че това се дължи на по-положителните новини в медиите, а 20,7% го отдават на по-голямата достъпност до финансови опции.

Проучването е проведено от организаторите на изложението Property Investor Show, което ще започне в Лондон тази седмица. То разкрива също, че около 17,7% от инвеститорите са в състояние да си осигурят банков заем, за да финансират инвестиция, като имат достатъчно ликвидни активи за целта. 32,4% имат достъп до спестявания, а 32,5% са в състояние да използват капитал от съществуващи активи.

„Повишеното доверие и подновеният апетит за имоти във Великобритания и чужбина бяха предшествани от данни за стабилизация на цените на британските имоти. Наблюдава се също сериозна промяна на пазара, като британски инвеститори започват да проучват отново възможностите в чужбина в търсене на стабилни инвестиции с по-добра възвръщаемост от например банкови спестявания или капиталовия пазар“, коментира пред Property Wire Ник Кларк, управляващ директор на форума.

Тридневното изложение Property Investor Show & OPP Live започва в Лондон на 22 октомври. Традиционно то привлича над 10 хил. посетители и 160 изложители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:01 | 08.09.22 г.
fallback